Tüm dünyada 3 ölümden birinin sebebi kalp hastalıklarıdır. Ayrıca milyonlarca insanın da yaşam kalitesini düşürür. En yaygın kalp hastalığı, koroner kalp hastalığıdır.
Devamını OkuKalp krizi geçirdiğiniz için bu olaydan çok ürkmüş olabilirsiniz. Ancak, kalp krizi geçirdikten sonra her geçen gün kalbinizin iyileştiğini unutmayın. Geçen her gün, sizi daha güçlü ve daha hareketli yapar.
Devamını OkuHalk arasında yüksek tansiyon olarak da adlandırılan hipertansiyon, kan basıncının aşırı yükselmesine denir. Normal olarak kan, damarların içinden, hücrelere ulaşmak için bir basınç altında akması gereklidir. İşte bu basınca kan basıncı adı verilir.
Devamını OkuVücut, gereksinimi olan kolesterolü, kendisi üretebilir, bu nedenle, diyetle kolesterol almaya gerek yoktur. Doymuş yağlardan ve kolesterolden fakir diyet seçilmelidir.
Devamını OkuTürkiye’ye yılda 200 bin kişi, kalp krizi nedeniyle hayatını kaybetmektedir. Yalnızca ileri yaş hastalığı olmaktan çıkan kalp sorunları, genç yaşlarda da hızla artmaktadır.
Devamını OkuDepresyon, ruhsal durumunuzda büyük bir değişikliktir. Kendinizi acınacak halde ve üzgün, ve hatta ümitsiz hissedersiniz. Daha önce hoşunuza giden şeylerden zevk alamazsınız. Ayrıca yemek yerken, bir şeye konsantre olurken ve işlerinizi yaparken sıkıntı yaşayabilirsiniz.
Devamını OkuKalp krizi, kalbinizi besleyen kan damarlarındaki daralmaların (damar sertliği), zaman içinde tam bir tıkanıklığa dönüşmesi sebebiyle oluşur. Kalbi veya beyni besleyen damarlar, kolesterol (kan yağları), diğer yağlar, kalsiyum ve kandaki bazı maddelerin birleşerek oluşturdukları tabakalar (plaklar) yüzünden daralabilir.
Devamını OkuKalp Sağlığınızı Korumanın 10 Kuralı
Sağlıklı beslenmeye çocuk yaşlarda başlanacağını unutmayın. Boy - kilo oranına çok dikkat edin.
Devamını OkuRamazan Ayında Sağlıklı Beslenme Nasıl Olmalı
Oruç ibadeti bedensel ve ruhsal arınmayı sağlayan bir ibadettir. Sağlıklı bir insanda oruç tutma metabolizma üzerinde olumsuz bir etki yapmaz. Oruçlu iken uzamış açlık ve susuzluğa bir yanıt olarak vücudumuz metabolizma hızını yavaşlatır.
Devamını OkuKapalı Kalp Ameliyatı Kimler İçin Uygundur?
Kapalı kalp ameliyatı, göğüs kemiği kesilmeden, genellikle sol kaburgalar arasından yapılan küçük kesilerle uygulanan, minimal invaziv bir cerrahi yöntemdir. Bu teknikle kalbe özel cerrahi aletler ve kameralar aracılığıyla ulaşılır...
Devamını OkuKalp Sağlığını Korumak İçin Günlük Alışkanlıklar
Kalp ve damar hastalıkları, dünyada ve ülkemizde ölüm nedenleri arasında ilk sırada yer almaktadır. Sessizce ilerleyebilen bu hastalıklar, çoğu zaman ilk belirtisini ani bir kalp krizi ya da inme ile gösterir.
Devamını OkuSağlıklı Bir Kalp İçin Beslenme ve Egzersiz Önerileri
Kalp ve damar hastalıkları, dünyada ve ülkemizde ölüm nedenleri arasında ilk sırada yer almaktadır. Sessizce ilerleyebilen bu hastalıklar, çoğu zaman ilk belirtisini ani bir kalp krizi ya da inme ile gösterir.
Devamını OkuErişkin bayanların yüzde 40’ ında, erkeklerin yüzde 10’ unda görülmektedir. Toplar damarlarda bacaklardan taşınan kanın geri dönüşünü engelleyerek damarları basınçtan koruyan kapakcık sistemleri vardır.
Devamını OkuGenel Sağlık Kontrolü (Check - Up)
Genel sağlık kontrolü (check-up), hiçbir şikayet ve hastalığı olmasa dahi herkesin yılda bir kez düzenli olarak yaptırması gereken bir sağlık tarama yöntemidir.
Devamını OkuTip 2 diyabet (şeker hastalığı), tüm dünyada sıklığı büyük bir hızla artmakta ve çok önemli sonuçlarıyla insanların yaşamını kısaltmakta, yaşam kalitesini düşürmektedir. Diyabetik hastaların yalnızca küçük bir kısmı diyabetten ölmekte, yüzde 80'i kalp ve damar hastalıkları sonucunda hayatlarını kaybetmektedirler.
Devamını Oku30'lu ve 40'lı yaşlarda sigara içenlerin kalp krizi geçirme riski içmeyenlerin 5 katıdır. Sigara kalp hastalıklarına bağlı ölümlerin en az % 20'sinden sorumludur.
Devamını OkuÜlkemizde sigaraya bağlı hastalıklardan ölen kişi sayısının, trafik kazalarında ölenlere oranla 10 kat daha fazladır. Yılda yaklaşık 50.000 kişi sigara yüzünden ölmektedir.
Devamını OkuPasif Sigara İçiciliği Kalp Hastalıkları Riskini Artırıyor
Sigara dumanına maruz kalmak, özellikle çocuklarda fazla olmak üzere tüm sigara içmeyenlerin sağlığını tehdit eder. Sigara içinin birinin yanında durup nefes almak pasif içici anlamına gelir. Eğer düzenli olarak günde birkaç defa sigara içen birinin etrafında oluyorsanız, sizin de sağlığınız aynı tehditlerle karşı karşıya demektir.
Devamını OkuKoroner Kalp Hastalığı ve Kalp Krizi
Kalbiniz arabanızın motoruna benzer. Bir kas pompası olan kalbiniz günde yaklaşık 100.000 kez genişler ve kasılır; vücudunuzun çalışması için yaklaşık 1000 litre kanın dolaşmasını sağlar. Kalbin çalışmasına müdahale eden her şeyin hemen fark edilmesi ve geriye dönüşü olmayan olası hasarları önlemek için tedavi edilmesi gerekir. Gelişmiş ülkelerde kalp hastalığı birinci sıradaki ölüm nedenidir.
Devamını OkuKoroner anjiyografi, koroner damarların (kalbi kanlandıran ve besleyen damarların) boyalı bir sıvı verilerek görünür hale getirilmesidir. Bu şekilde kalp damarlarında darlık ya da tam tıkanma olup olmadığı saptanır.
Devamını OkuKolesterol, yaşam için gerekli olan yağımsı bir maddedir. Kolesterol, beyin, sinirler, kalp, bağırsaklar, kaslar, karaciğer başta olmak üzere tüm vücutta yaygın olarak bulunur.
Devamını OkuKalp yetmezliği kalbin kanı pompalama yeteneğinin kaybolması yani dokulara yeterli kan ve oksijenin gitmemesi durumudur. Yeryüzündeki yaklaşık 15 milyon kişide kronik kalp yetersizliği vardır.
Devamını OkuKalp Yetersizliğinde Teşhis ve Tedavi
Kalp yetersizliğinde yorgunluk, ödem gibi doktorun bizzat kendisinin gözlemleyebileceği klinik belirtilerin yanı sıra, doktorun teşhis olanaklarını büyük ölçüde genişleten, çeşitli teknolojik cihazlarla ortaya çıkarılabilecek hastalık kanıtları da vardır.
Devamını OkuKalp Yetmezliği Nedenleri ve Belirtileri
Yeryüzündeki yaklaşık 15 milyon kişide kronik kalp yetersizliği vardır. Kronik kalp yetersizliği, hastaneden taburcu edilen hastalarda, 65 yaşın üzerinde sık karşılaşılan teşhislerden biridir.
Devamını OkuDünyada her yıl yaklaşık 17 milyon kişinin hayatını kaybetmesine yol açan kalp damar hastalıkları, ülkemizde de en önemli halk sağlığı sorunu olarak varlığını sürdürmektedir ve yüzde 43 oranıyla ilk sırada yer almaktadır.
Devamını OkuSoğuk Havalarda Sağlıklı Beslenmek
Soğuk algınlığı, grip, bronşit gibi bir çok hastalığın görülme sıklığı kış aylarında artıyor. Havaların soğumaya başlamasıyla birlikte bağışıklık sisteminizi de güçlendirmeniz büyük önem taşıyor.
Devamını OkuSağlıkla atacak her kalp atışı için yanınızdayız.